AanmeldenNieuws

Aanmelden voor een gastschrijverschap

Wie komt in aanmerking?

Auteurs van romans, poëzie, toneelteksten, scenario’s, vertaalde literatuur en non-fictie, met in ieder geval één boekpublicatie (in het vooruitzicht) bij een reguliere uitgeverij.

Aanmelden

Mail ons op post[apestaartje]wolkerstuin.nl, een korte bio, een werkplan van maximaal 400 woorden (waarin je motiveert waarom en waaraan je wil werken op de Wolkerstuin) en een lijst van publicaties. Auteurs die in hun werkplan een voorstel opnemen om een lezing, of workshop, te geven voor tuinders/buurtbewoners, hebben wat ons betreft een streepje voor. Geef in je aanmelding ook aan welke kalendermaand je voorkeur zou hebben. Verschillende voorkeursmaanden kunnen je kans op een plek vergroten.

Deadline aanmeldingen

De deadline voor aanmeldingen voor het seizoen 2020 (april t/m eind september) was 15 februari 2020. Begin maart krijgen alle mensen die zich hebben aangemeld bericht van de werkgroep Wolkerstuin.

Let op: in de maanden april en september kan het fris én stil zijn op het park. Hou daar rekening mee. Lees bijvoorbeeld het verhaal van dichter Alexis de Roode, die in september 2019 bij ons verbleef, samen met zijn vrouw, de schrijfster Anne Broeksma.

Voorrang

Bij meer aanvragen dan plaatsen geven we voorrang aan projecten die nauwer samenhangen met de locatie, bijvoorbeeld boeken die betrekking hebben op de (stads)natuur, (volks)tuinieren of een link hebben met het oeuvre van Jan Wolkers. Auteurs die in hun werkplan een voorstel opnemen om een lezing te geven of een workshop voor tuinders, hebben wat ons betreft een streepje voor.

Verhuurperiode en kosten

In principe wordt het tuinhuis per maand verhuurd. In bijzondere gevallen kunnen wij een kortere verhuur overwegen. Dankzij een subsidie van het Lirafonds betalen auteurs slechts 300 euro huur voor een maand verblijf op de Wolkerstuin.

Tegenprestatie

Wij vragen onze gastschrijvers om een literaire tekst (gedicht, dagboekaantekening of anders), gebaseerd op hun verblijf in de Wolkerstuin. Ook komen de schrijvers een keer terug voor een literaire middag op Amstelglorie, bedoeld voor tuinders en algemeen publiek.

De werktafel met uitzicht op de tuin.