Aanmeldingsronde residenties in 2024

Wij ontvangen gastschrijvers tijdens het tuinseizoen van april tot oktober. Nieuwe aanmeldingen voor 2024 zijn mogelijk vanaf eind december a.s.. De deadline voor het insturen van je cv + werkplan om in aanmerking te komen voor een residentie is 15 februari 2024.

Wie komt in aanmerking?
Auteurs van romans, poëzie, toneelteksten, scenario’s, vertaalde literatuur, kinderboeken en non-fictie, met in ieder geval één boekpublicatie (in het vooruitzicht) bij een reguliere uitgeverij.

Voorwaarde: een literaire tekst
Auteurs schrijven tijdens hun verblijf een literaire tekst voor de Wolkerstuin. Het honorarium dat zij hiervoor ontvangen, dankzij een subsidie van het Cultuurfonds, wordt in korting gebracht op de huur. Gastschrijvers leveren maximaal vier weken na hun verblijf hun literaire tekst in, geschreven tijdens, of gebaseerd op, hun verblijf in de Wolkerstuin.

Verhuurperiode en kosten
Het tuinhuis wordt per maand verhuurd. Gastschrijvers dragen bij aan de kosten die we maken voor het beheer en onderhoud van de Wolkerstuin. De bruto maandhuur bedraagt €650. Minus het honorarium voor de literaire tekst bedragen de nettokosten voor een verblijf van vier weken: €300 (of €75 per week). Lees ook dit eerst even door.

Aanmelden
Mail ons op post@wolkerstuin.nl een korte bio, een werkplan van maximaal 400 woorden (waarin je motiveert waarom en waaraan je wil werken op de Wolkerstuin) en een lijst van publicaties. Geef ook aan welke kalendermaand (vanaf april tot oktober) je voorkeur heeft. Verschillende voorkeursmaanden kunnen je kans op een plek vergroten.
Ieder jaar hebben wij meer aanvragen dan plaatsen. In dat geval geven we voorrang aan werkplannen die nauw(er) samenhangen met de locatie, bijvoorbeeld boeken die betrekking hebben op de (stads)natuur, (volks)tuinieren of een link hebben met het oeuvre van Jan Wolkers.

Deadline aanmeldingen: 15 februari 2024
Begin maart krijgen alle mensen die zich hebben aangemeld bericht van de werkgroep Wolkerstuin.

Let op: in de maanden april en september kan het fris én stil zijn op het park. Hou daar rekening mee. Lees bijvoorbeeld het verhaal van dichter Alexis de Roode, die in september 2019 bij ons verbleef, samen met zijn vrouw, de dichter Anne Broeksma.