AanmeldenNieuws

Belangrijk om te weten

Gastschrijvers op de Wolkerstuin worden voor een maand lid van de Amstelglorie-gemeenschap. Dankzij onze gemeenschapszin hebben wij weten te overleven als groene oase in de groeiende stad. (We werden in 2016 bijna opgeheven omdat de gemeente de grond wilde verkopen aan projectontwikkelaars. Zie ook hier.) Amstelglorianen dragen bij aan extra faciliteiten op het park, zoals de Wolkerstuin maar ook het logeerhuisje voor mensen met een beperking. De tuinders steken ook vrijwilligersuren in het onderhoud.

Geen huisdieren mee

In de Wolkerstuin en het tuinhuis kunnen wij geen huisdieren toestaan.

Werkplan, tip

Tijdens je verblijf op het park hoef je echt niet elke dag koffie te drinken met buren of vrijwilligers. Wel vinden we het fijn als je het niet ingewikkeld vindt om je buren te groeten op de paden. Hoewel het het erg wordt gewaardeerd als je in het weekend een keer langskomt in het clubhuis, is dat zeker niet verplicht. Auteurs die in hun werkplan een voorstel opnemen om een lezing te geven of een workshop voor tuinders, hebben wat ons betreft een streepje voor.

Wim Hemker (midden met blauwe trui), hovenier en ontwerper van de Wolkerstuin, legt de huidige tuin aan met hulp van vrijwilligers. Jeffrey Levendig plaatst de nieuwe dakbedekking.