Aanmeldingsronde 2020 gesloten

PERSBERICHT

Aanmeldingsprocedure literaire residenties 2020 tot 15 februari

Dinsdag 3 december, 2019

De Wolkerstuin op Amstelglorie is in 2020 voor het derde jaar geopend als gastschrijvershuisjevoor auteurs van romans, poëzie, toneelteksten, vertaalde literatuur, scenario’s en non-fictie met in ieder geval één boekpublicatie (in het vooruitzicht) bij een reguliere uitgeverij.

  • Aanmelden kan tot uiterlijk 15 februari 2020 via post[apestaart]wolkerstuin.nl
  • Verhuurperiode Wolkerstuin: 1 april t/m eind september 2020
  • Lees meer over voorwaarden, kosten en verblijf.

Auteurs die in aanmerking willen komen voor een verblijf in het tuinhuis van Wolkers aan de rand van Amsterdam, mailen een werkplan van maximaal 400 woorden en een lijst van publicaties. Werkplannen met een voorstel tot een lezing, of workshop, voor tuinders/buurtbewoners, hebben een streepje voor. Wij vragen onze gastschrijvers na hun verblijf om een literaire tekst (gedicht, dagboekaantekening of anders), gebaseerd op hun ervaringen in de Wolkerstuin.

Achtergrond

Van 1973 tot 1980 tuinierden en verbleven Jan en Karina Wolkers op Tuinpark Amstelglorie. Wolkers teelde er onder meer groenten, deed zijn werkbeurten en schreef er verschillende boeken, waaronder zijn romans De Kus enDe Walgvogel. Tuinders van Amstelglorie werkten twee jaar lang aan herstel van de tuin en het huisje.

Het gastschrijversverblijf wordt door vrijwilligers gerund.

Wonen in de Wolkerstuin betekent koken op butagas, stroom krijgen van zonnepanelen (alleen geschikt voor laptops), zonder wifi, en werken te midden van de volkstuinders, eekhoorns, ransuilen, grootoorvleermuizenen ijsvogels op Amstelglorie.

De Wolkerstuin is een aantal weekenden per jaar open voor publiek, de rest van het tuinseizoen werken er gastschrijvers. Financiële steun voor dit project kregen wij van Amstelglorie, het Lirafonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

Het laantje van de Wolkerstuin op ‘’t Eiland’ van Amstelglorie.