De gastschrijvers van 2018 – proefdraaien

In 2018 draaiden we, vanaf juni, proef met de schrijversresidentie. We hadden meteen een fantastische en volledige bezetting. Als eerste kwam Rob van Essen die hier de laatste hand leggen aan zijn veelgeprezen roman De Goede Zoon, die in het najaar van 2018 zou verschijnen. Ook schreef hij maar liefst zes blogs over zijn tijd op Amstelglorie waardoor nog meer tuinders enthousiast raakten over logerende schrijvers op het tuinpark.

Eksterveer, gevonden en achtergelaten door een van de gastschrijvers.

Klamboe

Rob werd opgevolgd door Anne Vegter die voetbal ging kijken in het clubhuis en zich zo geliefd maakte. Roos van Rijswijk volgde Anne op. Zij overleefde met humor twee weken hittegolf, net als een paar onaangekondigde bezoekjes van nieuwsgierige Wolkersliefhebbers. Dankzij de alarmerende hoeveelheid muggenbeten van Roos regelden we voor Irene van der Linde een klamboe om onder te slapen. Zij werkte bij ons twee weken aan haar reisboek over de Balkan.

Ruime werktafel

Daarna kwamen Maartje Wortel en Marieke Lucas Rijneveld om de beurt een week logeren in het tuinhuis van, de door hun zeer geliefde, Jan Wolkers. Marieke werd opgevolgd door dichter Mustafa Stitou die enorm te spreken was over de ruime werktafel in het tuinhuis. Na hem logeerde Maartel Moll een week bij ons. Maarten schreef hierover dagelijks in een speciale rubriek in Het Parool. Onze laatste gast was Sanneke van Hassel die bij ons een kort verhaal voltooide dat dit voorjaar verschijnt.

Langere periode

Dankzij de feedback van deze schrijvers en onze  vrijwilligers, zijn we erachter dat het beter werkt om het tuinhuis voor langere perioden te verhuren. Auteurs kunnen dan echt aarden op Amstelglorie en vrijwilligers zijn dan niet wekelijks druk met inchecken, uitchecken en andere zaken.

 

Iedere gastschrijver liet in 2018 een of meer eigen werken achter voor de boekenkast.