Tien auteurs te gast in 2019!

In het tuinseizoen 2019, vanaf april, krijgen we op de Wolkerstuin om beurten maar liefst tien auteurs te logeren. Uit de vele kandidaten die zich hebben aangemeld voor een verblijf in de schrijversresidentie zijn tien schrijvers gekozen die twee weken tot een maand in het voormalige tuinhuis van Jan en Karina Wolkers op tuinpark Amstelglorie mogen verblijven. Daarmee zijn alle residenties voor 2019 vergeven.

In 2019 verwelkomt Amstelglorie twee scenarioschrijvers, onder wie de kleindochter van Jan Wolkers, vier romanschrijvers, één non-fictieschrijver, twee dichters en één dichter/vertaler die is onderscheiden met de P.C.Hooftprijs. Het zijn:

Rosita Wolkers
Frouke Arns
Mariken Heitman
Geert van der Kolk
Ditteke Mensink
Saskia van Loenen
Kees Ruys
Alexis de Roode
Anne Broeksma
Anneke Brassinga

Deze auteurs zullen hun tijd ook gebruiken om een korte literaire bijdrage voor Amstelglorie te schrijven en een bijdrage te leveren in de vorm van bijvoorbeeld een workshop voor de tuiniers van Amstelglorie en voor de omringende Amsterdamse wijken, in samenwerking met de Hemkerhof op Amstelglorie en boekhandel My Bookstore aan de Spaklerweg.